NewsVoff Science utökar sin internationella närvaro genom förvärv av Tysklands ledande e-handelsföretag inom super-premiumfoder

Voff Science har förvärvat Visionistas GmbH, som säljer och levererar super-premiumfoder under det egna varumärket Haustierkost.de direkt till slutkonsument via sin e-handelsplattform på den tyska och österrikiska marknaden. Bolaget har haft en snabb tillväxt och positionerat sig som en ledande aktör inom sin nisch med över 100.000 registrerade kunder.

Omsättningen under 2015 uppgick till cirka 93 Mkr med ett rörelseresultat på över 10 procent. Haustierkost.de har 40 anställda med huvudkontor i Düsseldorf. Bolaget erbjuder cirka 200 produkter med hemleverans inom en dag.

Inklusive förvärvet uppgår Voff Science sammanlagda intäkter på årsbasis till cirka 161 Mkr och rörelseresultat på årsbasis till cirka 30 Mkr.

”Vi är mycket glada över att välkomna Visionistas till Voff Science-koncernen. Genom förvärvet breddar vi vår Europeiska marknadsnärvaro, får en skalbar försäljningsplattform och spetskompetens inom e-handelslösningar gentemot slutkunder. Vi ser stora tillväxtmöjligheter genom att kombinera vår höga produktionskapacitet i Finland och Sverige med en sofistikerad och etablerad försäljnings- och distributionsplattform”, kommenterar Amin Omrani, VD Serendipity Ixora.

Haustierkost.de, har mottagit flertalet utmärkelser, bland annat har bolaget utsetts till konsumenternas favorit för sina kvalitetsprodukter och höga service. Under 2016 har bolaget lanserat en ny produktserie gentemot dagligvaruhandeln i Tyskland, vilket förväntas bidra ytterligare till att bolaget kan upprätthålla en hög tillväxttakt.

För mer information vänligen kontakta:
Amin Omrani, VD, Serendipity Ixora
Tel: +46 (0)70-798 36 39
E-mail: amin@sdip.se

Om Voff Science
Voff Science är ett animal health-bolag specialiserat inom högkvalitativt och hälsosamt super-premiumfoder för sällskapsdjur. Bolaget har försäljning i Tyskland, Österrike, Sverige, Finland och Danmark med ambition att bli en ledande aktör inom super-premiumsegmentet på den europeiska marknaden.