NewsVeckans Affärer Finans: Analytiker, “Därför ska du teckna Xbrane”

VA Finans publicerade i dag en artikel om Xbrane Biopharmas potential inför bolagets listning på Nasdaq First North den 3 februari. Artikeln grundar sig på en intervju med Analyst Group som bland annat konstaterar att Xbrane har kommit långt i utvecklingen av sin läkemedelsportfölj redan innan notering och kan realisera helt andra marginaler än sina konkurrenter.

resizedimage433393-va-finans-160114

Utdrag ur artikeln “Därför ska du teckna Xbrane” i VA Finans 14 januari:
“Xbrane Biopharma är ett biopharmabolag som utvecklar och tillverkar komplex biogenerika. Bolaget grundades 2007 och har sedan dess byggt upp en produktportfölj som består av totalt 8 komplexa generikaläkemedel. Den 3:e februari börjar Xbranes aktie handlas på First North. VA Finans har talat med Analyst Group, som kikat närmare på bolaget inför noteringen.
“Xbrane skiljer sig från många noterade biopharmabolag. De har kommit långt i utvecklingen av sin läkemedelsportfölj, de har en färdig produktionsanläggning och ett säkrat distributionsavtal redan innan notering vilket gör caset mycket intressant. Vidare är den kliniska risken väldigt begränsad”, säger en analytiker från Analyst Group.”

5 anledningar att investera i Xbrane enligt Analyst Group:

  1. Skalbar produktion och intressant positionering mot generika
  2. Stor befintlig läkemedelsportfölj med bevisad efterfrågan
  3. Kompetent ledning och styrelse
  4. Exponering mot tillväxtmarknader och inom några år även mogna marknader
  5. Kort time-to-market jämfört med många andra biopharmabolag och begränsad klinisk risk

Läs hela artikeln på VA Finans