NewsSerendipity-medarbetare bland årets supertalanger

Amin Omrani, Vd för Serendipity Ixora och Mårten Hellberg, Vd för det börsnoterade Serendipity-bolaget OrganoClick AB har av Veckans Affärer utnämnts till två av Sveriges 101 supertalanger 2016. Flera av Serendipitys entreprenörer har tilldelats utmärkelsen tidigare.

ST2016

Amin Omrani, Vd Serendipity Ixora och Mårten Hellberg, Vd OrganoClick.

Listan över supertalanger utgörs av Sveriges just nu smartaste och mest kreativa personer under 40 år. Bland de 101 talangerna finns miljardbolagsbyggare, spelutvecklare och opinionsbildare.

Serendipity anställer unga, ofta nyexaminerade entreprenörer under 30 år till nyckelpositioner i koncernens nystartade portföljbolag. Att vara utmaningsdriven och nytänkande är egenskaper som värdesätts och modellen har bidragit till en kreativ miljö med en naturlig mångfald där bolaget på huvudkontoret idag har en bred spridning av olika nationaliteter.

”Serendipity drivs av att arbeta med unga entreprenörer och det är väldigt roligt att se dem växa i sina utmanande roller. Det är självklart kul och inspirerande att de uppmärksammas för sina prestationer, säger Serendipity styrelseordförande och medgrundare Saeid Esmaeilzadeh, som även han tilldelats utmärkelsen årets supertalang tidigare.

Bland andra Serendipity-profiler som varit med på supertalanglistan finns Ashkan Pouya, medgrundare Serendipity-gruppen, Fredrik Svedberg som är tidigare Vd för Diamorph, Kamjar Hadjabdolahi som är Vd för Serendipity Professionals, Nina Bake som är tidigare Vd för Episurf Medical och Erik Björkegren som är tidigare Vd för IRRAS.

Presentation av Serendipity-medarbetarna som utnämnts till 2016 års supertalanger:

Amin Omrani, 32 år, Vd Serendipity Ixora
Utnämnd till supertalang i kategorin ”Karriärister”
Amin Omrani har en utbildningsbakgrund inom industriell ekonomi och har grundat och drivit flera teknikbolag. Han har haft en framgångsrik elitidrottskarriär inom judo och bland annat tagit flera SM-guld samt innehaft en plats i landslaget. Amin anslöt till Serendipity redan som 26-årig och har haft flera ledande roller inom koncernen, bland annat som Vice President of Business Developement. Sedan hösten 2015 är Amin Vd för Serendipity och ansvarar för en teknikportfölj med bolag inom bland annat bioteknik och medicinteknik där flera av dem är listade på börsen.

Mårten Hellberg, 35 år, Vd och medgrundare OrganoClick
Utnämnd till supertalang i kategorin ”Entreprenörer”
Mårten Hellberg har en M.Sc. i Engineering Molecular Biotechnology vid Uppsala universitet och en B. A. in Economics vid Stockholms universitet. Han har haft en framgångsrik karriär som elitkanotist i det svenska landslaget, samt ingått i Sveriges Olympiska Kommittés elitprogram. Mårten har varit med sedan OrganoClick grundades 2006 och byggt upp ett numer börsnoterat miljöteknikbolag som fördubblat sina intäkter tre år i rad.